Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami

Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami

3.9 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 4 cm kawałki
    500 - 550 g
  • sól ilość do przyprawienia ryby
    ½ łyżeczki
  • pieprz czarny, mielony ilość do przyprawienia ryby
  • zielonej soczewicy, suszonej opłukanej
    300 g
  • wody
    750 g
  • migdałów, w płatkach
    60 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście (1 duży pęczek)
    25 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    10 g
  • masła
    70 g
  • marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
    60 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    80 g
  • pora pokrojonego w plastry
    75 g
  • selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
    85 g
  • ząbek czosnku
    1
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenową
  • tymianku, świeżego
    1 gałązka
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
  • liście laurowe, suszone
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 412.7 kcal / 1726.6 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 39.2 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 274.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...