Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 200 g oliwy z oliwek
- 5 ząbków czosnku
- 10 g bazylii, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g orzeszków piniowych
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Makaron
- 1200 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka oleju
-
300
g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, lekko rozmrożonej, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
lub 300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki - 300 g makaronu, suchego, typu penne rigate
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w cienkie plastery
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4528.5 kJ / 1081.8 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 71.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1438.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1h 20min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50min
Risotto z salsą pomidorową
40min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Ryż śródziemnomorski
50min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Peruwiańskie quinotto
35min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35min