Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
TM6 TM5

Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi

3.6 (38 ocen)

Składniki

Namaczanie fasoli

  • 100 g fasoli Piękny Jaś, suszonej (Jaś Karłowy)
  • 1000 g wody, gorącej

Przygotowanie dania

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 120 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
  • 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g masła, plus 1 łyżeczka
  • 450 - 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych (np. natki pietruszki, majeranku, rozmarynu, tymianku)
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g kiełbas sojowych, pokrojonych w 1 cm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
870 kJ / 208 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
34.3 g
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy