Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi

Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi

3.6 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 14 godz.
6 porcji

Składniki

Namaczanie fasoli
  • 100 g fasoli Piękny Jaś, suszonej (Jaś Karłowy)
  • 1000 g wody gorącej
Przygotowanie dania
  • 150 g kaszy jaglanej
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g masła plus 1 łyżeczka
  • 450 - 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych (np. natki pietruszki, majeranku, rozmarynu, tymianku)
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g kiełbas sojowych pokrojonych w 1 cm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208 kcal / 870 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 34.3 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...