Urządzenia i Akcesoria
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
300 g sera pecorino pokrojonego na kawałki
-
750 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.1 g
Kalorie
1010.1 kJ /
241.2 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
17.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1sa 10 dk
Lasagne z topinamburem
1sa 20 dk
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 dk
Ziołowa frittata z ricottą
55 dk
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 dk
Fondue serowe z bagietką
25 dk
Risotto po mediolańsku
30 dk
Risotto z wędzonym serem
30 dk
Zapiekanka makaronowa z wiśniami
1sa
Kotleciki ryżowe
45 dk
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1sa 10 dk
Makaron à la Norma
50 dk