Warzywna zapiekanka z ciastem filo

Warzywna zapiekanka z ciastem filo

4.1 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 430 g wody
  • 400 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 150 g liści szpinaku, świeżych
  • 100 g rukoli pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 opakowanie sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki
  • 4 płaty ciasta filo
  • olej rzepakowy do natłuszczenia ciasta

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 77 kcal / 322 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 8.6 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...