![Warzywna zapiekanka z ciastem filo Warzywna zapiekanka z ciastem filo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/423E259D-4528-4A8B-A589-FF50186E2148/Derivates/A0BFD2F0-215A-422F-9C66-49B010A6C88E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 430 g wody
- 400 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 150 g liści szpinaku, świeżych
- 100 g rukoli, pokrojonej na kawałki
- 20 g masła
- 400 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 100 g orzechów nerkowca
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 opakowanie sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki
- 4 płaty ciasta filo
- olej rzepakowy, do natłuszczenia ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielone cannelloni
1h 45 min
Lasagne z topinamburem
1hod. 20min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1 Std.
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Crumble po indyjsku
1hod. 20min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 Min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 Std.