
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 430 g wody
- 400 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 150 g liści szpinaku, świeżych
- 100 g rukoli pokrojonej na kawałki
- 20 g masła
- 400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 100 g orzechów nerkowca
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 opakowanie sera koziego (100-120 g), pokrojonego na kawałki
- 4 płaty ciasta filo
- olej rzepakowy do natłuszczenia ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 77 kcal / 322 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Błonnik
- 0 g