Urządzenia i Akcesoria
Sałatka prowansalska z kalmarami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
600 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych600 g krążków kalmara, surowych
-
1 ząbek czosnku
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 liści bazylii, świeżych posiekanych
-
500 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
3 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
400 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 3 cm paski
-
200 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w ok. 3 cm paski
-
160 g zielonych oliwek, bez pestek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28 g
Kalorie
1494 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
1 godz. 20 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1 godz. 10 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min