
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy pęczak i pora
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
100 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g koperku, świeżego
-
120 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
110 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
15 g masła
-
350 g wody
-
1 ½ płaskiej łyżeczki soli
-
30 - 35 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
104 kcal /
435.2 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
449.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Pasta z topinamburu
35 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Pasta Taramosalata
15 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta zhong
15 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pesto pomidorowe
15 min