Pasta z kaszy pęczak i pora

Pasta z kaszy pęczak i pora

4.2 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

  • 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g koperku, świeżego
  • 120 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
  • 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 110 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 15 g masła
  • 350 g wody
  • 1 ½ płaskiej łyżeczki soli
  • 30 - 35 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 104 kcal / 435.2 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 449.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...