Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g koperku, świeżego
- 120 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 110 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 15 g masła
- 350 g wody
- 1 ½ płaskiej łyżeczki soli
- 30 - 35 g oliwy z oliwek
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 435.2 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 449.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta zhong
15 min
Hummus z buraka
1h
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 Min
Pasta z topinamburu
35 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Hummus z buraka
1h
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Pasta z jarmużu
15 min