Pasta z kaszy pęczak i pora
TM6 TM5

Pasta z kaszy pęczak i pora

4.2 (14 ocen)

Składniki

  • 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g koperku, świeżego
  • 120 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
  • 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
  • 110 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 15 g masła
  • 350 g wody
  • 1 ½ płaskiej łyżeczki soli
  • 30 - 35 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
435.2 kJ / 104 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
12.2 g
Tłuszcz
5.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Błonnik
2.7 g
Sód
449.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy