Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki ryżowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
15 sztuk
Składniki
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g wody
-
100 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.7 g
Kalorie
323 kJ /
77 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min