Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 Prise Zucker
- 500 g Spargel, grüner (unteres Drittel geschält) oder weißer (geschält)
- 7 Blatt weiße Gelatine
- 20 g Butter
- 250 g Scampis, gegart
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Knoblauchzehe
-
2
Bund Dill, abgezupft
lub Kerbel, ohne Stiele - 250 g Saure Sahne
- 300 g Naturjoghurt
- 30 g Zitronensaft
- 2 EL Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 365 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Bärlauch-Zabaglione
10min
Birnen im Weißweinsud
35min
Skrei mit Muschelragout
1u. 45min
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4h 30min
Thunfischpâté
4 Std. 20 Min
Spinat-Gorgonzola-Soufflé
30min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1u. 15min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1u. 20min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4h 30min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35min
Zabaglione al Prosecco
15min