Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat

Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat

4.4 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Rote-Bete-Meerettich-Terrine
  • Pumpernickel
    30 g
  • Kürbiskerne (10 g)
    1 EL
  • Rote Bete, gekocht in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Weißweinessig
    10 g
  • Zitronensaft
    5 g
  • Haselnussöl
    10 g
  • Salz
    4 Prisen
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Zucker
    ¼ TL
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (15 g)
    1 Pck.
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    50 g
  • Sahne-Meerrettich
    20 g
  • Crème fraîche
    80 g
Salatdressing und Fertigstellung
  • Schalotte
    1
  • Estragon abgezupft
    2 Stängel
  • Senf
    ½ TL
  • Zitronensaft
    15 g
  • Kürbiskernöl
    30 g
  • Wasser
    30 g
  • Zucker
    ¼ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Feldsalat
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 253 kcal / 1060 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...