Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs

Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs

4.1 71 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Gelatine
    4 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Gurke (ca. 400 g)
    1
  • Dill
    ½ Bund
  • Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
    ½
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zucker
    ¼ TL
  • Schmand
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Graved Lachs in dünnen Scheiben
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 250 kcal / 1046 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...