Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Gurke (ca. 400 g)
- ½ Bund Dill
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 200 g Schmand
- 200 g Sahne
- 200 g Graved Lachs, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigmousse
3h 45min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 Std.
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1u. 15min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Forellen-Erbsen-Terrine
7 Std. 45 Min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4h 30min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1h 40min
Spargel mit Ziegenkäse und Portweinzwiebeln
50min
Brandteigkrapferl mit Lachscreme
1 Std. 50 Min