Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Gurke (ca. 400 g)
- ½ Bund Dill
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 200 g Schmand
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Graved Lachs, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Kürbismousse mit Baconcrumble
1 Std. 45 Min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4h 30min
Vitello Tonnato
48 Std.
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Oeuf Cocotte
30min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2u. 15min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Thunfischpâté
4 godz. 20 min
Putello Tonnato
4h