Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 630 g Rotwein
- 150 g Zucker
- 40 g Johannisbeer-Gelee
- 100 g Schwarzer Johannisbeersaft
- ½ Zimtstange
- 2 Gewürznelken
- 700 g Birnen, geschält, je nach Größe und Vorliebe halbiert, geviertelt oder geachtelt
- 1 EL Speisestärke (ca. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Whiskeygelee mit Früchten
3 Std.
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6 Std. 15 Min
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5h 30 min
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6 Std.
Birnen im Weißweinsud
35 Min
Rote-Bete-Carpaccio
2h 45min
Apfel-Calvados-Sorbet
5h 30 min
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3 Std. 30 Min
Rotweinbirnen
3小时 20 分钟
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 Std. 30 Min