Urządzenia i Akcesoria
Cassis-Rotwein-Birnen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Rotwein630 g
-
Zucker150 g
-
Johannisbeer-Gelee40 g
-
Schwarzer Johannisbeersaft100 g
-
Zimtstange½
-
Gewürznelken2
-
Birnen geschält, je nach Größe und Vorliebe halbiert, geviertelt oder geachtelt700 g
-
Speisestärke (ca. 20 g)1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
1119 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frohes Fest!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Forellenmousse
5 min
Sherry-Zimt-Pflaumen
1 godz. 20 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6 godz.
Birnen im Weißweinsud
35 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Rotweincreme
5 godz. 40 min
Rotweinbirnen
3 godz. 20 min
Zabaglione
15 min
Orangen-Likör-Creme
20 min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 min