Cassis-Rotwein-Birnen

Cassis-Rotwein-Birnen

4.8 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Rotwein
    630 g
  • Zucker
    150 g
  • Johannisbeer-Gelee
    40 g
  • Schwarzer Johannisbeersaft
    100 g
  • Zimtstange
    ½
  • Gewürznelken
    2
  • Birnen geschält, je nach Größe und Vorliebe halbiert, geviertelt oder geachtelt
    700 g
  • Speisestärke (ca. 20 g)
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 1 g
Kalorie 1119 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...