Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Gelatine
- 12 Blätter weiße Gelatine
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 400 g Erbsen, frisch oder TK, aufgetaut
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Schnittlauch (10 g), in Röllchen
- 400 g Crème fraîche
- 500 g Naturjoghurt
- 15 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 250 g Räucherforellenfilet, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 Min
Ziegenkäsetarte
1 Std. 25 Min
Gurkenkaltschale
15min
Geräucherter Frischkäse mit Nektarinen-Gurken-Salsa
3h 20min
Matjesrollen mit Sherry-Rotkrautfülle
45min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4h 30min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5 godz.
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Gin-Tonic-Lachs
24u.
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1h 20min
Thunfischpâté
4 Std. 20 Min