Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Scheiben Räucherlachs
- 2 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 40 g Bärlauchblätter, frisch, ohne Stiele
- 1 Schalotte
- 5 g Butter
- 200 g Milch
- 200 g Sahne
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4881 kJ / 1166 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 99 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellen-Erbsen-Terrine
7ωρ. 45 λεπτ.
Bärlauch-Zabaglione
10min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1h 40min
Bärlauch-Hollandaise
15 min
Spargel-Scampi-Terrine
10 godz.
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4 godz.
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4h 40min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2 godz.
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min