Urządzenia i Akcesoria
Limetten-Ingwer-Mousse
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
12 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine12 Blatt
-
Limetten unbehandelt, Schale von 3 Limetten dünn abgeschält und Saft ausgepresst4
-
Ingwer, frisch geschält, in dünnen Scheiben (quer zur Faser geschnitten)50 g
-
Zucker250 g
-
Sahne400 g
-
1000 g QuarkSchichtkäse1000 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
1220 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Birnencreme
3 godz. 30 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Orangenparfait
6 godz. 30 min
Limettencreme
45 min
Birnen-Walnuss-Terrine
5 godz. 20 min
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Caipirinha-Creme
3 godz. 30 min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min
Zabaglione
15 min
Apfel-Calvados-Sorbet
5 godz. 30 min
Thunfischpâté
4 godz. 20 min
Zabaglione al Prosecco
15 min