Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Blatt weiße Gelatine
- 4 Limetten, unbehandelt, Schale von 3 Limetten dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 50 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben (quer zur Faser geschnitten)
- 250 g Zucker
- 400 g Sahne
-
1000
g Schichtkäse
lub 1000 g Quark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1220 kJ / 292 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Honigmousse
3hod. 45min
Orangenparfait
6h 30min
Panna Cotta al caffè
5h
Birnencreme
3 godz. 30 min
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Caipirinha-Creme
3 godz. 30 min
Limoncello-Creme
5h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Cassata-Creme
20 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 Std. 15 Min