Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL trockener Wermut
- 1 EL Butter
- 125 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, gewürfelt
- 4 Stängel Dill
- 150 g geräucherter Lachs, gewürfelt
- 75 g Frischkäse
- 1 TL frischer Meerrettich, gerieben
- 1 EL Zitronensaft
- 3 EL Weißweinessig
- 1 EL körniger Senf
- 1 EL Honig, flüssig
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 6 EL Olivenöl
- 300 g Endiviensalat, gewaschen und trocken geschleudert
- 12 Brotchips
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 442 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 Min
Bouillabaisse
1h
Vitello Tonnato
48h
Tomato Tonnato
15 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min.
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30min
Lachs-Dill-Creme
5 Min
Krabbencocktail
30min
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 min.
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10 min.
Muscheln mit Tomatensauce
40 min.
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 min.