Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 0
- 1 uovo, tuorlo e albume separati
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 2 rametti di aneto fresco, le foglioline lavate
- 200 g di panna acida (crème fraîche) (vedere varianti)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di salmone affumicato a fette
- uova di lompo, a piacere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Salsa guacamole
10 min
Tzatziki
20 min
Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit
2h 10min
Salmone con salsa bernese e asparagi
50min
Gamberoni con avocado e yogurt
35min
Condimento per caesar salad
10 min
Chili con carne
1h 20min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Crumble di mele e grano saraceno
6u. 20min
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40min
Bicchierini capresi
30min
Guacamole Tex-Mex
5 min