Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 300 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 100 g di cipolla dorata, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere + q.b., a piacere
- 50 g di olio di oliva
- 2 avocado, la polpa a pezzi
- 2 lime, il succo spremuto fresco
- 50 g di farina di manioca (vedere varianti) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1371 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Brandada di baccalà alla portoghese
1h 30min
Marinatura al lime, zenzero e menta
15 Min
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15 Min
Ratatouille di totani e melanzane su cous cous
1h
Cracker ai semi di canapa e crauti
1h
Mousse di baccalà
45min
Seppie in zimino
40min
Stoccafisso con i porri
50min
Paté di fegatini
30min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55p