Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di polpa di zucca a tocchetti (2-3 cm circa)
- 3 cipolle bianche (250 g cad. circa), tagliate a metà in senso orizzontale
- 20 g di burro + q.b.
- 40 g di mostarda, preferibilmente piemontese
- 15 g di amaretti duri
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 Min
Cardi gratinati
40 min
Semolino dolce
1h
Fonduta
8h 20min
Antipasto piemontese
25min
Pere al vino rosso
3h 20 min
Zabaione
15 Min
Insalata russa
1h
Zabaione caldo al passito
15 Min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50min
Bagna cauda
35 Min
Flan di cavolfiore
45min