Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 50 g di Feta
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di liquore greco a base di anice (Ouzo)
- 30 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata fredda di pomodoro e yogurt greco
45min
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1 Std. 10 Min
Maionese
10 min
Risotto rabarbaro, zenzero e limone
35min
Purè di pastinaca al profumo di arancia
50min
Senape
5h 15min
Delizia di pollo al crescione
50min
Salsa appetitosa
10 min
Vellutata fredda di pomodorini e avocado
20min
Salsa peverada
30min
L'originale salsa barbecue
2h 5min
Salsa tartara
10 min