Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 300 - 400 g di pere mature (3-4), sbucciate, a metà e private del torsolo
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao), a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 1 cucchiaino di miele
- 1 ½ cucchiaino di cardamomo in polvere
-
50
g di mandorle a lamelle, tostate
lub 50 g di pistacchi al naturale sgusciati, tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Composta di mele e castagne
30 min
Budino al caffè
4h 15min
Ananas al cartoccio
1 godz.
Caffè Astoria
10 dk
Pere al vino rosso
3 godz. 20 min
Pere sciroppate al cacao e amaretto
40min
Salsa ai lamponi, semi di chia e stevia
40min
Tiramisù di ricotta
6h 30min
Tisana dissetante alle erbe
25 min
Punch caldo alla mela
30 min
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
6h 30min
Carote al Marsala
25 min