Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Testaroli di farro
- 300 g di farina di farro
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 450 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Salsa di noci
- 80 g di gherigli di noci
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 150 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3085.6 kJ / 734.2 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Pandolce genovese
1h 30min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Panissa
45min
Spatzle con burrata e carciofi
50 min
Pansoti in salsa di noci
2 Std.
Maltagliati di grano saraceno con salsa alle noci
50 min
Insalata di panissa con carciofi
55 min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 min
Farinata di ceci (vegan)
2 Std.
Malfatti bergamaschi
40min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min