![Testaroli di farro alle noci Testaroli di farro alle noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f1af1604-0019-4996-b802-2f07120c6c2a/Derivates/93504f23-b97e-447e-ae82-a40f9834812d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Testaroli di farro
- 300 g di farina di farro
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 450 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Salsa di noci
- 80 g di gherigli di noci
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 150 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3085.6 kJ / 734.2 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Biscotti salati con olive nere e semi di chia
1 godz. 30 min
Focaccia al formaggio
55 min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno
45 min
Pandolce genovese
1 godz. 30 min
Pizzoccheri
50min
Pansoti in salsa di noci
2 godz.
Focaccia al formaggio di Recco
1 godz. 15 min
Torta pasqualina
2h 5min
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Farinata di ceci (vegan)
2 godz.