Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z karpia w galarecie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Pulpety z karpia
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła
-
olej rzepakowy do natłuszczenia przystawki Varoma
-
350 - 400 g filetów z karpia bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
60 g kaszy manny
-
1 jajko
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
Galareta
-
20 g żelatyny w proszku
-
1050 g wody
-
15 g sosu sojowego
-
100 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
biały ocet winny, do skropieniasok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
678.3 mg
Białko
13.8 g
Kalorie
561.5 kJ /
134.1 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.