
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Jajka na twardo
-
400 g wody
-
7 jajek rozm. M
Ciasto
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
370 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g wody letniej
Farsz
-
2 ząbki czosnku
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
15 g oleju rzepakowego
-
400 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g rukoli
-
50 g roszponki
-
1 jajko rozm. M
-
300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
60 g kaszy manny
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275 kcal /
1151.3 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
489.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Babka mięsna
1h 30min
Wytrawne serniczki z łososiem
4h 15min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35min
Roladki z ogórka
30min
Sałatka curry
25min
Scones z camembertem
45min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Rolada szpinakowa z łososiem
2h 50min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55min