
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jajka na twardo
- 400 g wody
- 7 jajek rozm. M
Ciasto
- 200 g wody letniej
- 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 370 g mąki pszennej
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 2 ząbki czosnku
- 10 g koperku, świeżego tylko liście
- 15 g oleju rzepakowego
- 400 g liści szpinaku baby, świeżych
- 50 g rukoli
- 50 g roszponki
- 1 jajko rozm. M
- 300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 60 g kaszy manny
-
½
łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
lub ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- masło do natłuszczenia formy
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 275 kcal / 1151.3 kJ
- Białko
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Sód
- 489.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Roladki z ogórka
30 min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min