
Urządzenia i Akcesoria
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Moskole
-
świeżego sera owczego (bundzu) pokrojonego na kawałki50 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
jajko1
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni, blatu i deski300 g
Sos podhalańskie runo
-
borowików, suszonych50 g
-
wody500 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
oleju20 g
-
rydzów, świeżych pokrojonych na kawałki150 g
-
kurek, świeżych pokrojonych na kawałki100 g
-
cytrynówki50 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
tymianku, świeżego tylko liście1 łyżeczka
-
czosnku niedźwiedziego, suszonego1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
617.6 kcal /
2585.9 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
95.8 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
1447.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska