
Urządzenia i Akcesoria
Marynowane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
-
700 g białego octu winnego
-
350 g wody
-
85 g cukru
-
10 g soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1cm plastry
-
12 ziaren pieprzu czarnego
-
8 ziaren ziela angielskiego
-
8 goździków
-
400 g różyczek kalafiora pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
80 - 100 g korzenia selera pokrojonego w słupki (ok. 5 x 1 cm)
-
170 - 200 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
-
170 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
-
170 - 200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół lub pokrojonej w ćwiartki
-
4 ząbki czosnku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
64.1 kcal /
266.8 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
416.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Miód imbirowy
10 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Sałatka wielowarzywna do słoików
35 min
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Marynowane papryki
55 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 godz. 45 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Jogurt z borówkami
13 godz.