Marynowane warzywa

Marynowane warzywa

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 40 min
16 porcji

Składniki

  • 700 g białego octu winnego
    700 g octu jabłkowego
  • 350 g wody
  • 85 g cukru
  • 10 g soli
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • ½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1cm plastry
  • 12 ziaren pieprzu czarnego
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 8 goździków
  • 400 g różyczek kalafiora pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
  • 80 - 100 g korzenia selera pokrojonego w słupki (ok. 5 x 1 cm)
    80 - 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • 170 - 200 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
  • 170 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
  • 100 g zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
  • 170 - 200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół lub pokrojonej w ćwiartki
  • 4 ząbki czosnku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 64.1 kcal / 266.8 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 416.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...