Balotyna z kaczki

Balotyna z kaczki

4.8 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 porcji

Składniki

  • 1 tuszka z kaczki (ok. 1,5 kg), bez szyi i podrobów, ze skórą, wytrybowana (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • 2 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g masła
  • 150 g wątróbek drobiowych bez żył i błonek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 200 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 15 śliwek suszonych, bez pestek
  • 30 - 40 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 491.7 kcal / 2058.5 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 39.8 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 615.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...