Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kaczka (ok. 1,5 kg), bez szyi i podrobów, ze skórą, wytrybowana (patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki soli morskiej
- 2 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 15 g masła
- 150 g wątróbek drobiowych, bez żył i błonek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 200 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
- 15 śliwek suszonych, bez pestek
- 30 - 40 g bułki tartej
- 1 jajko
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2058.5 kJ / 491.7 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 615.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 Std. 15 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4h 10min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Pasztet
3h
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1h 5min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 Std. 40 Min