Urządzenia i Akcesoria
Balotyna z kaczki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
1 tuszka z kaczki (ok. 1,5 kg), bez szyi i podrobów, ze skórą, wytrybowana (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli morskiej
-
2 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżki majeranku, suszonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g masła
-
150 g wątróbek drobiowych bez żył i błonek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
200 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 śliwek suszonych, bez pestek
-
30 - 40 g bułki tartej
-
1 jajko
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.3 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
2058.5 kJ /
491.7 kcal
Tłuszcz
39.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrąg marynowany
25h 35min
Pasztet babci Uli
8h 50min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1h 20min
Polędwica po toskańsku
45min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4h 10min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min
Baleron z karkówki
50h 30min