Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 75 g de sucre en poudre
- 30 g amandes émondées
- 140 g de beurre, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincées de sel
- 1 œuf
La crème à l'orange
- 60 g de sucre en poudre
- 2 oranges non traitées
- 500 g de lait
-
45
g de farine de riz
lub 45 g de farine d'avoine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4628.5 kJ / 1103.5 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 154.3 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 634.8 mg
Alternatywne przepisy
Bûchettes à la crème de citron
3 Std.
Galettes de pommes de terre farcies aux champignons
1 Std.
Crêpes healthy aux crevettes et champignons noirs
2h
Tarte meringuée au pamplemousse
5u. 45min
Tartelette amandes et orange
1h 45min
Zuppa inglese
3 Std. 20 Min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Cake au citron vert
1 Std.
Vacherin à la mangue et à la vanille
22h
Tartelettes à l'orange
2 Std. 30 Min
Gâteau au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Petits pains au chocolat
13 godz.