Brioche espagnole

Brioche espagnole

3.8 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 pièces

Składniki

  • 180 g de lait
  • 400 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 1 c. à café de sel
  • 60 g de sucre en poudre
  • 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 150 g de beurre (50 g de beurre pommade et 100 g fondus)
  • 70 g d'eau tiède
  • 1 œuf
  • huile pour le plan de travail
  • 1 jaune d'œuf
  • 30 g de sucre glace maison

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 724.8 kcal / 3028 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 78.3 g
Błonnik 549.8 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 23 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...