Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de lait
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de beurre (50 g de beurre pommade et 100 g fondus)
- 70 g d'eau tiède
- 1 œuf
- huile, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3028 kJ / 724.8 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 549.8 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Brioche à la crème de whisky
3h 35min
Couronnes de Pâques
3h 45min
Pain complet, pâte à tartiner et boulettes de poulet
2h
Brioche aux fruits secs
3h 30min
Briochettes feuilletées
2 Std. 45 Min
Fouace
3 Std. 15 Min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Beignets à la crème pâtissière
4h 30min
Pâte levée feuilletée
12h 30min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3h