Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de lait
- 400 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de beurre (50 g de beurre pommade et 100 g fondus)
- 70 g d'eau tiède
- 1 œuf
- huile, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3028 kJ / 724.8 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 549.8 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau battu
3 Std.
Dundee cake (gâteau écossais)
3 Std. 5 Min
Kouglof alsacien
17h 10min
Pains au lait fourrés aux abricots
2j 15 menit
Brioche aux fruits secs
3u. 30min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Julekake (brioche norvégienne)
2u. 50min
Brioche extra crémeuse
2j 15 menit
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min