Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'appareil à soufflé
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 60 g de whisky
- 30 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
La finition
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 2 c. à café de cacao en poudre
- 18 grains de café au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1528 kJ / 367 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3ωρ. 15 λεπτ.
Bagatelle au champagne et aux fruits rouges
3j 40 menit
Ossau-iraty, beurre aux algues et salade d'herbes
40min
Noisettes d'agneau en croûte d'herbes et ses légumes
50min
Paskha (Entremets au fromage blanc)
24h
Saveur de la mer au vert des prés (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 4)
2 godz.
Pudding fraise et poire
Brak ocen
Mignardises comme un Irish coffee
4h 10min
Pavlova en verrine
14 godz. 30 min
Focaccia aux abricots
4h
Crème de pistache
10 min
Moka
1 godz. 15 min