Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'appareil à soufflé
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 60 g de whisky
- 30 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
La finition
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 2 c. à café de cacao en poudre
- 18 grains de café au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1528 kJ / 367 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sphères glacées au caramel de café
24h
L'histoire Vorwerk
Brak ocen
Couronne fruitée
Brak ocen
Gelato au gorgonzola, poires sautées et noix grillées
16h 15 min
Demi-sphère vanille-caramel
7h 30min
Trifle poire, figue et noisette
1 Std. 10 Min
Crème glacée façon spaghetti
13h
Le merveilleux
3 godz. 40 min
Sphère comme une orange sanguine
18h
Glace à la pistache
12h
Crème de pistache
10 Min
Crème glacée mascarpone
5 Std.