Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'orange curd
- 4 oranges non traitées
- 200 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La pâte aux amandes
- 150 g d'amandes émondées
- 110 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 110 g de farine de noix de coco, et un peu pour les moules
- 2 œufs
- ¼ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1742 kJ / 416 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau fondant aux noix
40min
Pomme des Rois
1h 5min
Tartelette aux carottes et haricots verts
1h 40min
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5 godz.
Tourteau fromager aux pêches
1h 5min
Kouglof alsacien
17h 10min
Cassata (gâteau sicilien)
5 godz.
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15min
Petits pains roulés au zaatar
4h 30 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min
Bisque de crevettes et croûtons
1h