Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'orange curd
- 4 oranges non traitées
- 200 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La pâte aux amandes
- 150 g d'amandes émondées
- 110 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 110 g de farine de noix de coco, et un peu pour les moules
- 2 œufs
- ¼ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1742 kJ / 416 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80 mg
Alternatywne przepisy
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2h
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Tarte aux fruits secs
1 godz. 35 min
Baba aux agrumes
8u. 45min
Gâteau aux prunes
1 Std. 15 Min
Puddings au quinoa et coulis de framboises
2h
Tarte abricot-pistache
1 Std. 15 Min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min
Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)
45 min
Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache
3h
Financiers au citron
40 min
Tarte aux poires à l'ancienne
1h 10min