Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 350 g de mangue mûre, coupée en dés d'1 cm de côté
- 60 g de jus d'orange
- 90 g de sucre glace
- 2 pincées d'agar-agar (½ sachet, 2 g environ)
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs
- 1 zeste d'orange râpé finement
- 2 pincées de colorant alimentaire naturel orange
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 780 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Macarons saveur mojito
26h 30min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 Std. 30 Min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons à la griotte
48h
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons chocolat-framboise
27 Std. 45 Min
Macarons au café
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Macarons au citron
12h
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 Min
Macarons au chocolat
24h