Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 350 g de mangue mûre, coupée en dés d'1 cm de côté
- 60 g de jus d'orange
- 90 g de sucre glace
- 2 pincées d'agar-agar (½ sachet, 2 g environ)
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs
- 1 zeste d'orange râpé finement
- 2 pincées de colorant alimentaire naturel orange
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 780 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26u. 30min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13u. 30min
Macarons gingembre-litchi
24h
Macarons aux fruits de la Passion
25 godz. 45 min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons à la griotte
48 Std.
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Macarons à la mangue sans sucre
2h 30min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Macarons au citron
12 godz.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min