Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 280 g d'eau, et un peu pour badigeonner le pain
- 3 c. à soupe de miel
- 300 g de farine d'orge
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1233.5 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Sablés aux farines de sarrasin et lentille
3 Std. 35 Min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Préparation pour pain brioché canneberge-choco
15min
Schiacciatina
2h 20min
Primo sale (fromage italien)
14 Std.
Pain de mie aux graines
6 godz.
Palmiers maison
1h 30min
Petits pains aux raisins
24h