Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 280 g d'eau, et un peu pour badigeonner le pain
- 3 c. à soupe de miel
- 300 g de farine d'orge
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1233.5 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pain au levain
8j
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2h 35 min
Beurre de noix de coco
5min
Pain à la spiruline
2u. 40min
Petits pains suédois
16h
Brutti e buoni "moches mais bons"
40min
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
3 godz. 5 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Chapelure d'épluchures de légumes
2h 15min
Pain vapeur à l'épeautre
1hod. 30min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain complet au muesli
4sa 5 dk