Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 - 600 g filetów z łososia, świeżych bez skóry (4 filety po 125-150 g)
-
sól ilość do oprószenia łososia
-
pieprz cytrynowy ilość do oprószenia łososia
-
160 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
120 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone (patrz wskazówka)2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
-
4 łyżeczki pesto z bazylii
-
4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
450 g różyczek brokułu, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
30 g pestek dyni
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1568 mg
Białko
42 g
Kalorie
2420 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
44.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min