
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 - 600 g filetów z łososia, świeżych bez skóry (4 filety po 125-150 g)
-
sól ilość do oprószenia łososia
-
pieprz cytrynowy ilość do oprószenia łososia
-
160 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
120 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
1000 g wody
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
-
4 łyżeczki pesto z bazylii
-
4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
450 g różyczek brokułu, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
30 g pestek dyni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578 kcal /
2420 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1568 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska