Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
TM6 TM5

Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej

3.8 (20 ocen)

Składniki

  • 450 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy
    lub 80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grilowanej, w oleju, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
398.8 kJ / 95.3 kcal
Białko
1.5 g
Węglowodany
11.5 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
4.5 g
Sód
408.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy