Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 700 g wody
-
80 - 100
g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy
lub 80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grilowanej, w oleju, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka) - 30 g masła pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 398.8 kJ / 95.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 408.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z kalafiora i selera
40min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50min
Zupa krem z białej fasoli i dyni (dla dzieci)
35min
Mąka ryżowa prażona
50min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 10 Min
Holenderska zupa musztardowa
30min
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci)
35min
Purée z batatów (dla dzieci)
1h
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1 Std. 10 Min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50min