Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej

Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej

3.8 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 450 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy
    80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grilowanej, w oleju, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 408.5 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 398.8 kJ / 95.3 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...