Urządzenia i Akcesoria
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
Zielony sos
-
1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g mięty, świeżej tylko liście
-
30 - 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu rybnego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Halibut na parze z warzywami
-
350 g halibuta, (2 kawałki), ze skórą i ościami300 g fileta z halibuta, bez skóry i ości (2 filety)
-
1 łyżeczka soli plus 2-4 szczypty do przyprawienia halibuta
-
4 liście limonki Kaffir, świeże4 liście limonki Kaffir, suszone
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona w 3-4 mm plastry
-
100 g żółtej soczewicy, suszonej Melvit
-
1500 g wody
-
150 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
120 - 150 g mini kolb kukurydzy, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35.1 g
Kalorie
1289.6 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Risotto z halibutem
55 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba na parze z zielonym purée
50 min