
Urządzenia i Akcesoria
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
Zielony sos
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
ząbek czosnku1
-
kolendry, świeżej tylko liście20 g
-
mięty, świeżej tylko liście10 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego30 - 40 g
-
sosu rybnego20 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
Halibut na parze z warzywami
-
fileta z halibuta, bez skóry i ości (2 filety)300 g
-
soli plus 2-4 szczypty do przyprawienia halibuta1 łyżeczka
-
liście limonki Kaffir, suszone4
-
limonka ekologiczna, pokrojona w 3-4 mm plastry1
-
żółtej soczewicy, suszonej Melvit100 g
-
wody1500 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3-4 cm kawałki150 g
-
mini kolb kukurydzy, świeżych120 - 150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308 kcal /
1289.6 kJ
Białko
35.1 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min