
Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy z tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
-
50 g oliwy z oliwek extra vergine
-
300 g tuńczyka, świeżego pokrojonego w 3 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka bazylii, świeżej
-
400 g pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
254 kcal /
1063 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska