
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 ząbek czosnku
-
1
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
lub ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach - 50 g oliwy z oliwek extra vergine
- 300 g tuńczyka, świeżego pokrojonego w 3 cm kostkę
- ½ łyżeczki soli
- 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 gałązka bazylii, świeżej
- 400 g pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 254 kcal / 1063 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Spaghetti napoletana
40 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Penne puttanesca
50 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 min
Spaghetti aglio e olio
35 min
Spaghetti z tuńczykiem
40 min