Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy z tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g tuńczyka, świeżego pokrojonego w 3 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka bazylii, świeżej
-
400 g pomidorka koktajlowego pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17 g
Kalorie
1063 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Penne puttanesca
50 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Wegański sos boloński
40 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Sos neapolitański
1 godz.
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min