Sos pomidorowy z tuńczykiem

Sos pomidorowy z tuńczykiem

4.3 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
    ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
  • 50 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 300 g tuńczyka, świeżego pokrojonego w 3 cm kostkę
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka bazylii, świeżej
  • 400 g pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 254 kcal / 1063 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...