
Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos boloński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
120 g kostki sojowej suchej (ok. 1 x 1 cm)
-
100 g wody
-
90 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
251 kcal /
1053 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 min
Sos warzywny do makaronu
40 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Wegańskie chili
40 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Sos neapolitański
1 godz.
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Sos pomidorowy
40 min