Tacos z krewetkami i ananasem

Tacos z krewetkami i ananasem

3.3 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk

Składniki

  • 150 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g ananasa, świeżego pokrojonego na 1-2 cm kawałki
    300 g plastrów ananasa, z puszki, odsączonych, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 15 - 25 g papryczek chili jalapeño, marynowanych odsączonych
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 350 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych, osuszonych papierowym ręcznikiem
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 - 3 łyżki kolendry, świeżej posiekanej
  • 12 muszli do tacos, kukurydzianych (1 opakowanie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 5.4 g
Kalorie 542 kJ / 129.5 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...