Urządzenia i Akcesoria
Tacos z krewetkami i ananasem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g plastrów ananasa, z puszki, odsączonych, pokrojonych na 1-2 cm kawałki300 g ananasa, świeżego pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
15 - 25 g papryczek chili jalapeño, marynowanych odsączonych
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
350 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych, osuszonych papierowym ręcznikiem
-
¾ łyżeczki soli
-
2 - 3 łyżki kolendry, świeżej posiekanej
-
12 muszli do tacos, kukurydzianych (1 opakowanie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.4 g
Kalorie
542 kJ /
129.5 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Guacamole z mango i żurawiną
20 min
Tacos z krewetkami
25 min
Zupa Pho
1 h 20 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 h
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 h 45 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 h 15 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Azjatyckie spring rolls
1 h 20 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 h
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min