Urządzenia i Akcesoria
Dorsz po tajsku z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
450 - 500 g filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 130 g każdy), najlepiej polędwicy
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
20 - 30 g cebuli dymki tylko zielonej części, pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.5 g
Kalorie
833.2 kJ /
199 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min