Urządzenia i Akcesoria
Dorsz po tajsku z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
450 - 500 g filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 130 g każdy), najlepiej polędwicy
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
20 - 30 g cebuli dymki tylko zielonej części, pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.5 g
Kalorie
833.2 kJ /
199 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.