Kaszotto z grzybami
TM6 TM5

Kaszotto z grzybami

4.4 (241 ocen)

Składniki

  • 250 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 700 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 - 1 ½ ząbka czosnku
  • 50 g masła
  • 250 g grzybów, świeżych, (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
    lub 250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g sera parmezan, pokrojonego w 1-2 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1474.6 kJ / 352.5 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
50.4 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Błonnik
7.6 g
Sód
301.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy