
Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej250 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół70 g
-
ząbka czosnku1 - 1 ½
-
masła50 g
-
grzybów, świeżych (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski250 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
sera parmezan pokrojonego w 1-2 mm plastry20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352.5 kcal /
1474.6 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
301.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska