Urządzenia i Akcesoria
Tatar z łososia z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
5 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 g zielonych oliwek, bez pestek
-
250 g filetów z łososia, świeżych sprawionych, pokrojonych na kawałki
-
5 - 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ płaskiej łyżeczki soli
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
ziarna słonecznika do posypania (ok. 30 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
467 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
973.5 kJ /
232.5 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMACZNA PRZYSTAŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Tatar
15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Omułki w białym winie
35 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min