Tatar z łososia z imbirem

Tatar z łososia z imbirem

4.1 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 40 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 250 g filetów z łososia, świeżych sprawionych, pokrojonych na kawałki
  • 5 - 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • ¼ - ½ płaskiej łyżeczki soli
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
  • ziarna słonecznika do posypania (ok. 30 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 232.5 kcal / 973.5 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 467 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...