Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem

4.0 545 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g ryżu długoziarnistego np. jaśminowego, basmati
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 20 - 25 g oleju arachidowego
  • 400 - 500 g filetów rybnych np. z dorsza, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 500 g wody
  • 5 g cukru trzcinowego
  • 15 - 20 g sosu rybnego
  • 5 - 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • sól do oprószenia ryby
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia ryby
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 600.8 kcal / 2513.6 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 59.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 424.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...