
Wersje kompatybilne
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g azjatyckiego cienkiego makaronu z fasoli mung
- 100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 2 ząbki czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- ½ - 1 czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 30 g żółtej pasty curry
- 1200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 400 g piersi z kurczaka pokrojonej w 2 cm kostkę
- 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- sól ilość do oprószenia kurczaka
- 400 g mleka kokosowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499.5 kcal / 2091.3 kJ
- Białko
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Sód
- 1661.3 mg