Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
TM6 TM5

Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung

4.5 (396 ocen)

Składniki

  • 150 g azjatyckiego cienkiego makaronu, z fasoli mung
  • 100 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ - 1 czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 30 g żółtej pasty curry
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • sól, ilość do oprószenia kurczaka
  • 400 g mleka kokosowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2091.3 kJ / 499.5 kcal
Białko
34.3 g
Węglowodany
38.6 g
Tłuszcz
23.9 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1661.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy