Urządzenia i Akcesoria
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
150 g azjatyckiego cienkiego makaronu z fasoli mung
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
2 ząbki czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ - 1 czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
30 g żółtej pasty curry
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej w 2 cm kostkę
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
sól ilość do oprószenia kurczaka
-
400 g mleka kokosowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1661.3 mg
Białko
34.3 g
Kalorie
2091.3 kJ /
499.5 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min