Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung

Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung

4.5 420 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • azjatyckiego cienkiego makaronu z fasoli mung
    150 g
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • czerwonej papryczki chili bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½ - 1
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • żółtej pasty curry
    30 g
  • wody
    1200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • piersi z kurczaka pokrojonej w 2 cm kostkę
    400 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    300 g
  • sól ilość do oprószenia kurczaka
  • mleka kokosowego
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 499.5 kcal / 2091.3 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 1661.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...