Purée z kalafiora i selera

Purée z kalafiora i selera

4.4 205 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g różyczek kalafiora pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 60 g mleka
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 320.3 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 446 kJ / 107 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...