Krewetki Kung Pao

Krewetki Kung Pao

4.8 313 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • ząbków czosnku
    20 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
    20 g
  • oleju sezamowego
    10 g
  • krewetek tygrysich, surowych, nieobranych bez głów
    300 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
    10 - 20 g
  • pieprzu syczuańskiego
    ½ łyżeczki
  • oleju z chili
    10 g
    10 g oleju
  • pasty sojowej
    10 g
    10 g pasty miso, jasnej
  • wina ryżowego
    10 g
  • cukru trzcinowego
    10 g
    10 g cukru
  • cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
    20 g
  • orzeszki ziemne, prażone, niesolone do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 217 kcal / 908 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...