Krewetki Kung Pao

Krewetki Kung Pao

4.8 341 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g ząbków czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 10 g oleju sezamowego
  • 300 g krewetek tygrysich, surowych, nieobranych bez głów
  • 10 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego
  • 10 g oleju z chili
    10 g oleju
  • 10 g pasty sojowej
    10 g pasty miso, jasnej
  • 10 g wina ryżowego
  • 10 g cukru trzcinowego
    10 g cukru
  • 20 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • orzeszek ziemny, prażony, niesolony do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 20 g
Kalorie 908 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...