
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki Kung Pao
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
ząbków czosnku20 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry20 g
-
oleju sezamowego10 g
-
krewetek tygrysich, surowych, nieobranych bez głów300 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki10 - 20 g
-
pieprzu syczuańskiego½ łyżeczki
-
oleju z chili10 g
-
pasty sojowej10 g
-
wina ryżowego10 g
-
cukru trzcinowego10 g
-
cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki20 g
-
orzeszki ziemne, prażone, niesolone do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217 kcal /
908 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska