
Urządzenia i Akcesoria
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wołowej bez ścięgien i białych błonek, o grubości 2-2,5 cm (ok. 150 g każdy)4 plastry
-
białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę700 g
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
mleka250 g
-
masła klarowanego5 łyżek
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziaren pieprzu zielonego marynowanych2 łyżki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
skrobi kukurydzianej1 czubata łyżeczka
-
musztardy Dijon10 g
-
oliwy z oliwek10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
779 kcal /
3262 kJ
Białko
38.9 g
Tłuszcz
46.8 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska