Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
150 - 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki200 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej2 łyżki papryki wędzonej, mielonej
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki po 400 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
963.3 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
1274.7 kJ /
304.5 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chana masala
35 Min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 Min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 Min
Wegańskie chili
40 Min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 Std.
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 Min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 Min