
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
- 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200
g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
lub 200 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki - 1 liść laurowy, suszony
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżki papryki wędzonej, mielonej
lub 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- 480 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (2 puszki po 400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 304.5 kcal / 1274.7 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 963.3 mg