Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką

Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką

4.6 2.2K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 gruszka (200-250 g)
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 1000 g wody
  • 500 - 600 g makaronu, suchego zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
    orzechy pekan, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 862.5 kcal / 3611 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 45.5 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 22.5 g
Sód 604.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...