
Urządzenia i Akcesoria
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
gruszka (200-250 g)1
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół100 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
makaronu, suchego zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)500 - 600 g
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
862.5 kcal /
3611 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
45.5 g
Węglowodany
95 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Sód
604.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min