
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 60 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 gruszka (200-250 g)
- 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- 500 - 600 g makaronu, świeżego zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
lub orzechy pekan do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 862.5 kcal / 3611 kJ
- Białko
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Węglowodany
- 95 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.5 g
- Sód
- 604.3 mg