
Urządzenia i Akcesoria
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 gruszka (200-250 g)
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1000 g wody
-
500 - 600 g makaronu, suchego zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
862.5 kcal /
3611 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
45.5 g
Węglowodany
95 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Sód
604.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska