Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 gruszka (200-250 g)
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- 500 - 600 g makaronu, świeżego, zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji
lub orzechy pekan, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3611 kJ / 862.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 604.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 Min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1sa
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 Min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1h 35min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1sa