Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
TM6 TM5

Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką

4.6 ( 2.1K ocen )

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 gruszka (200-250 g)
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 500 - 600 g makaronu, świeżego zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
    lub orzechy pekan do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
862.5 kcal / 3611 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
45.5 g
Węglowodany
95 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Sód
604.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy