Urządzenia i Akcesoria
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 gruszka (200-250 g)
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1000 g wody
-
500 - 600 g makaronu, suchego zielonego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)
-
orzechy pekan, do dekoracjiorzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
604.3 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
3611 kJ /
862.5 kcal
Tłuszcz
45.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Makaron po alpejsku
45 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Pęczotto z pomidorami
50 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min