Makaron z tuńczykiem i pomidorami

Makaron z tuńczykiem i pomidorami

4.5 805 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, z puszki przekrojonych na pół
    400 g krojonych pomidorów, z puszki, przekrojonych na pół
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 150 g tuńczyka, w sosie własnym z puszki, odsączonego z zalewy
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 10 g kaparów, solonych odsączonych z zalewy
Makaron
  • 1500 g wody
  • 250 g makaronu, suchego, typu kolanka
    250 g makaronu, suchego, typu penne rigate
  • 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1256 mg
Białko 19.3 g
Kalorie 1603.6 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...