Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
-
400
g pomidorów, z puszki, przekrojonych na pół
lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 150 g tuńczyka, w sosie własnym, z puszki, odsączonego z zalewy
- 50 g czarnych oliwek, bez pestek
- 10 g kaparów, solonych, odsączonych z zalewy
Makaron
- 1500 g wody
-
250
g makaronu, suchego, typu kolanka
lub 250 g makaronu, suchego, typu penne rigate - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1603.6 kJ / 383 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1256 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti z tuńczykiem
40 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 Min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 Min
Spaghetti z kaparami i anchois
35 Min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Spaghetti aglio e olio
35 Min
Spaghetti napoletana
40 Min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 Min
Farfalle z łososiem i pesto
45 Min
Spaghetti ze szpinakiem
30 Min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 Min